Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 25 de juliol del 2013

L'ATENCIÓ A LA PERSONA

La persona -com a entitat individual- és la única realitat a la qual hem de donar rellevància; com més ens allunyem de la persona cap a idees abstractes (encara que siguin legítimes) més exposats estem a caure en l’error... Pensar en qualsevol altre sistema com a prioritari, ja sigui la família, el grup, la comunitat, l'estat... anul·la l'atenció que hem de prestar a totes i cadascuna de les persones que composen aquest sistema.
Cal, en la mesura de les nostres possibilitats i dels nostres coneixements, tractar a cada persona de manera diversa per a que el tracte sigui igualitari, car el respecte a la diversitat ens demana atendre de manera diferent les diferències individuals.
Cadascú portem el nostre equipatge en una maleta diferent, però encara que les maletes fossin iguals el contingut de les mateixes fora diferent, i encara que el contingut fos idèntic, la disposició del mateix dins la maleta el faria absolutament diferent del de qualsevol altra persona, per tant, només cal tenir present això per saber que no podem fer un raser en la nostra manera de tractar amb els éssers que ens envolten. Qualsevol altra manera d'obrar els despullaria de personalitat subjectiva... els "despersonalitzaria".