Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 29 d’agost del 2012

ON NEIXEN LES IDEES ? - MANUEL ESTRADA

En aquesta seqüència podeu veure, una de les meves dèries: col·leccionar llapissos. No us podeu imaginar el xoc que vaig tenir en trobar-me aquesta instal·lació de Manuel Estrada al Museu de Lisboa (MUDE).
Molt curiós el treball d'aquest artista !
La idea és que la creatividad arriba quan et poses a crear, no? Que la inspiració t'agafi treballant.

Ens preparem els estris. Uns quants llapissos i un full de paper en blanc. 
I comença la feina, a partir d'aquest moment només cal deixar que la nostra mà faci tot allò que passi pel nostre cervell: guixar, ratllar, fer cercles, dibuixar, escriure una paraula, una narració... Quantes paraules es necessiten per deixar les coses clares???

Cada cosa que escrivim o dibuixem donarà una informació a qui la vegi, la llegeixi o simpement l'observi; la nostra pretensió no ha de ser la de comunicar tot allò que hem pensat, que hem decidit, sinó deixar un marge a la creativitat de la persona lectora o espectadora, apel·lar directament a la seva intel·ligència i al seu bagatge cultural.
Un full de paper en blanc pot ser el treball més creatiu de tots, pot ser un món per descobrir, la portada d'una revista, el "logo més important del segle" com diu l'artista. I un cop hem dibuixat en una meitat de la pàgina, les possibilitats s'han reduït al 50%.
a