Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 13 d’agost del 2012

LISBOA - AMÁLIA RODRIGUES

No sé com explicar-ho... quan passejo per una ciutat on mai havia estat, el que més m'agrada és descobrir les olors i els colors dels seus carrers... i els seus sons.
I Lisboa, tot i el turisme i el brogit que normalment acompanya el turisme, té unes parts en absoluta ruina, on predomina el silenci, silenci de tristesa i de buidor.
D'altra banda, arribar a Lisboa i al primer passeig descobrir que fan un musical sobre l'Amália Rodrigues, i a l'endemà mateix, descobrir la casa on vivia (tot això sense buscar-ho, sense ni tan sols consultar una guia) és una delicia, més que res  perquè durant el viatge vam estar escoltant i gaudint de la manera de dir els fados d'aquesta gran senyora.
El musical no ens va agradar gaire, fins i tot ens hauriem avorrit moltissim si no hagués estat perqué la protagonista cantava bé i sempre dóna bo sentir fados ben cantats, acompanyats d'algunes cançons de Vinicius de Moraes. 
Dramaturgia = espantosa, 
interpretació = impostada i exagerada, 
no sé si és la manera de fer dels actors i actirus portuguesos. 

Espero que no !!! 
L'endemà, vam descobrir que l'escenògraf o escenògrafa havia fet una bona tasca de reconstrucció de les balconades de la casa d'Amália.