Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 7 de juny del 2011

PREFEREIXO SER L'OVELLA NEGRA

Sempre que es parla de l’ovella negra hi ha com una referència pejorativa als actes, pensaments i judicis de valor de la persona considerada així pel sol fet de ser diferents dels de la resta del ramat.
Suposo que això es deu a considerar que els actes, pensaments i judicis de la resta del ramat són els que més s’adeqüen a la coherència i al respecte general.
Però podem estar segurs de que això és cert?
Jo penso que el fet d’anar aborregats en ramat, cap a llocs comuns, sense cap mena de diferència que ens identifiqui com a persones individuals, no és una cosa suficientment forta com per seguir aquest ramat...
Sóc incapaç de fer allò que fa tothom si no em sembla correcte, o si no en tinc ganes. Molts cops una ovella blanca guiant els borregos és molt més “negra” que l’ovella més negra del ramat, i quan aquestes ovelles blanques s’erigeixen en líders del ramat, només fan que encaminar-los als propis fins, a crear enemistat, a aïllar els "diferents" del ramat .

Sempre serà molt millor ser fidel a un mateix, a la pròpia negror i a defensar aquesta diferència enlloc de seguir el ramat; o buscar ser admés en altres ramats d’ovelles negres (o blanques, tant és) però que lluitin pel seu dret de ser diferents, de pensar diferent.
A part d'algunes ovelles blanques insanes, també hi ha els llops, però això ja és un altre tema.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una gran entrada. 100%