Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 23 de juny del 2011

L'ARNA INTRÈPIDA

Una vegada, unes quantes arnes es van reunir per discutir un fenòmen estrany al que tothom anomenava FOC. Després de molt enraonar no van aconseguir endevinar que era allò tan misteriós.
Finalment, després de molt debatre hipòtesis i moltes raons, una de les arnes va sortir volant per investigar el “foc” personalment. Va veure la llum d'una espelma des de lluny i després va tornar a atansar-se on estava el grup i els va descriure allò que havia vist a la resta.

L'arna més sàvia, que estava a càrrec de la reunió, va dir que la descripció no era prou clara, així que una altra arna va anar a fer un cop d'ull de més a prop. Va volar prop de la flama de la vela, i va tornar a la reunió amb les ales una mica socarrimades, describint l'experiència a les altres arnes que esperaven.

L'arna sàvia va dir que aquesta descripció encara no era prou clara tampoc. Llavors una tercera arna va decidir atansar-s'hi. Va volar molt a prop de la vela i intrèpidament, es va endinsar en el cor de la flama. i es va fer una sola cosa amb el FOC.

Llavors l'arna sàvia va dir: - “Ella ha aprés tot el que volia aprendre, però només ella ho sap i ho entén."


No hi ha una altra manera de poder conèixer les coses si no és investigant fins al fons, entrant en el cor de cada una de les qüestions que volem entendre. Si ens quedem en la superfície sempre navegarem en una mena d'ignorància de la qual no podrem atribuir la responsabilitat a ningú excepte a nosaltres mateixos. Ens cal una autèntica fusió si volem saber.